Aandacht - Inzicht - Verdieping - Ontwikkeling

Ben jij een pleaser?

Ben jij een Pleaser? Iemand die probeert altijd de ander een plezier te doen?

Dan kom je jezelf regelmatig tegen op de volgende manier:

  • Je vergeet jezelf een plezier te doen, sterker nog: je weet vaak niet eens meer waarmee je jezelf een plezier doet.

Herken je dat? Dat je niet meer weet wat goed voor jou is? Wat je zelf wilt? Wat jouw drijfveren zijn? Waarom je welke keuze hebt gemaakt?

Er is een weg terug. Door contact te maken met je denken en voelen op het moment dat je anderen een plezier gaat doen, kun je bijsturen. Bijsturen naar de gedachte: Het is ok, als ik mezelf een plezier doe. Dus: waar vind je jezelf goed in. Doe het werk wat jou voldoening geeft.

  • Je voelt langzaam maar zeker dat je het niet gaat redden, die ander te plezieren. Je wordt moe en futloos. Je energiebalans raakt zoek.

Herken je dat? Dat je op den duur ’s morgens je bed niet meer uit kunt komen? Te moe. Opzien tegen de dag, omdat er weer van alles moet.

Ook hier is een weg terug. Wanneer de dag er is voor jou, jouw werk, jouw doelen, jouw voldoening. Dat je jezelf waardeert om het werk dat uit je handen komt.

  • Je krijgt steeds meer het gevoel dat je niets waard bent, dat je onzichtbaar bent.

Herken je dat? Dat je steeds kleiner wordt, het gevoel dat je er net zo goed niet kunt zijn? Omdat je nooit gaat kunnen voldoen aan de eisen die gesteld worden?

Weet wat je waard bent, voor jezelf en voor anderen. Pak je belemmerende overtuiging aan dat je er pas mag zijn NADAT je de anderen tevreden hebt gesteld. Draai het om: als je jezelf voldoening geeft, kun je ook iets betekenen voor de ander: Ontwikkel persoonlijk leiderschap.