Aandacht - Inzicht - Verdieping - Ontwikkeling

Ben jij ontevreden? Over jezelf? Over je loopbaan?

Ik las dit weekend in een prachtige reclamefolder van een kledingzaak, gefabriceerd door een gerenommeerd marketingbureau de volgende tekst:

“Het beste in ons leven zijn toch de mensen waar we van houden, de plaatsen die we hebben bezocht en alle herinneringen die we onderweg samen hebben opgedaan! Welkom bij de authentieke stijl van….(merknaam)”.

Ontevredenheid opgelost?

Als je de stof koopt dan krijg je de tevredenheid, passie, geluk en vervuldheid die iedereen zoekt erbij. Als gevolg van het stukje stof wordt je iemand om van te houden en iemand met mooie herinneringen, samen met geliefden opgedaan op mooie plaatsen. Dit product hebben, betekent iets of iemand zijn. Je “hoort erbij”, iets wat we allemaal al of niet bewust graag willen. En welke dingen je moet hebben staat vast! In dit geval dit merk. In andere gevallen iets anders, ook immateriële zaken. En iedereen weet dat het werkt, het is de manier je product verkocht te krijgen. Wauw. Makkie. Alle ontevredenheid opgelost. Allemaal happy. Lijkt het. Wie niet?

Tevredenheid over jezelf en je loopbaan

Zo gemakkelijk worden we verleid om geluk te koppelen aan het hebben (van een stukje stof), in plaats van zijn wie je bent en weten wat jij nodig hebt.

Waarmee ik zeker niet wil beweren, dat je geen zaken nodig hebt. Maar het gaat om je doelen en om de keuzemogelijkheden die je hebt om bij je doelen te komen. Als je eenmaal je doelen, of zo je wilt passies, duidelijk hebt dan kan zeker blijken dat het hebben van iets een voorwaarde is om een bepaalde passie te leven. Maar dan wel JOUW passie, JOUW tevredenheid en JOUW middelen en niet die van anderen! Uitgaande van je doel en passie, krijg je veel meer keuzemogelijkheden in manieren waarop je dat kunt bereiken. Er gaan dan veel wegen naar Rome.

De vraag: wanneer ben JIJ gelukkig, thuis en op je werk, dat is pas interessant!