Aandacht - Inzicht - Verdieping - Ontwikkeling

Waarom is aandacht zo belangrijk in je loopbaan?

Ha, ik heb momenteel een doosje met theezakjes van een bekend merk. Aan die theezakjes zitten labeltjes met persoonlijke vragen. Bijvoorbeeld: 'Wie neem je mee naar een onbewoond eiland? of 'Op welke onbeantwoorde vraag wil je graag antwoord?' 

Vanmorgen, toen ik mijn eerste kopje thee maakte, las ik de vraag: 'Wat zou jij het liefst tegen je jongere zelf zeggen?' Zoals bijna alle vragen, riep ook deze direct beelden en andere vragen bij me op. Ik dacht meteen aan een client die ik niet zo lang geleden in mijn coachpraktijk had. Ze miste de aandacht van een oud-collega.

Lees meer: Waarom is aandacht zo belangrijk in je loopbaan?

Weer met plezier naar je werk: 3 tips

 “Mijn werk is een sleur en het lijkt wel of ik niet meer kan doorgroeien. Eigenlijk kijk ik de laatste tijd steeds vaker op de klok om te zien of ik al naar huis mag.”
Heb jij dat gevoel ook weleens?

Als coach krijg ik het regelmatig te horen. Het is echt heel naar als je geen voldoening en energie meer uit je werk haalt. Je komt in een soort neerwaartse spiraal terecht waar nog maar moeilijk uit te komen is. Die tegenzin voor je werk wordt natuurlijk merkbaar op de werkvloer waardoor je nog minder kans hebt om plezier te ervaren. Voor je het weet sla je in je privéleven ook aan het piekeren.

Het is heel belangrijk om voldoening uit je werk te halen. Maar hoe? Ik geef je drie tips.

Lees meer: Weer met plezier naar je werk: 3 tips

Burn-out herkennen

“Ik voel me zo gestresst de laatste tijd. Ik ben moe en prikkelbaar. Alles is teveel”.

Dit is een veelgehoorde klacht in mijn praktijk. Het een poosje erg druk hebben overkomt iedereen weleens, maar hoe zorg je ervoor dat stress niet chronisch wordt en in het ergste geval ontaard in een burn-out? In dit artikel vertel ik je hoe je een burn-out vroegtijdig kunt herkennen.

Lees meer: Burn-out herkennen