06-40 178 605
Aandacht - Inzicht - Verdieping - Ontwikkeling

Weer met plezier naar je werk: 3 tips

 “Mijn werk is een sleur en het lijkt wel of ik niet meer kan doorgroeien. Eigenlijk kijk ik de laatste tijd steeds vaker op de klok om te zien of ik al naar huis mag.”
Heb jij dat gevoel ook weleens?

Als coach krijg ik het regelmatig te horen. Het is echt heel naar als je geen voldoening en energie meer uit je werk haalt. Je komt in een soort neerwaartse spiraal terecht waar nog maar moeilijk uit te komen is. Die tegenzin voor je werk wordt natuurlijk merkbaar op de werkvloer waardoor je nog minder kans hebt om plezier te ervaren. Voor je het weet sla je in je privéleven ook aan het piekeren.

Het is heel belangrijk om voldoening uit je werk te halen. Maar hoe? Ik geef je drie tips.

Lees meer: Weer met plezier naar je werk: 3 tips

Burn-out herkennen

“Ik voel me zo gestresst de laatste tijd. Ik ben moe en prikkelbaar. Alles is teveel”.

Dit is een veelgehoorde klacht in mijn praktijk. Het een poosje erg druk hebben overkomt iedereen weleens, maar hoe zorg je ervoor dat stress niet chronisch wordt en in het ergste geval ontaard in een burn-out? In dit artikel vertel ik je hoe je een burn-out vroegtijdig kunt herkennen.

Lees meer: Burn-out herkennen

Stel je voor! Een artikel over motiverend inbeelden

Het ideale beeld van jezelf

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je voelt je zoals je je graag voelt: Helder, energiek, ontspannen en moedig. Je staat op en doet de dingen waar je plezier aan beleeft: Jezelf verzorgen, zinvolle activiteiten en relaties onderhouden die bij jou passen, jezelf ontwikkelen en mensen ontmoeten die je moeite waard vindt.  Als je daar even over door fantaseert, nadenkt en zo naar je leven zou kijken, voel je je direct een stuk beter. 

Lees meer: Stel je voor! Een artikel over motiverend inbeelden