06-40 178 605
Aandacht - Inzicht - Verdieping - Ontwikkeling

F.A.Q.

Hoe kan ik mijn werkgever overtuigen om de kosten te dragen?

Elke werkgever waardeert een pro-actieve houding vrijwel altijd positief. Bijvoorbeeld naar aanleiding van een functioneringsbeoordeling kun je zelf aangeven dat je iets wilt veranderen en je verder wilt ontwikkelen.  Werknemers die zich ontwikkelen hebben het beter naar hun zin op het werk, krijgen meer voldoening uit het werk, verzuimen minder en leveren betere prestaties.

Om je werkgever te overtuigen van het nut van een coachtraject, kun je de volgende argumenten aangeven:

  • Een coachtraject richt zich specifiek op jouw persoonlijke vaardigheden. Je leert dus zeer gericht en veel sneller dan een cursus of training.
  • Je ontwikkelt jezelf bijvoorbeeld in het beter organiseren van je werk, beter overleggen met collega's, nauwkeuriger en geconcentreerder zijn en minder stressgevoelig zijn.
  • Een coachtraject zorgt ervoor dat je je sneller aanpast aan een nieuwe functie of een nieuwe omgeving waardoor je eerder volledig inzetbaar bent.
  • Wanneer je een onderdeel van je taken beter wilt/moet gaan beheersen, biedt een coachtraject daarvoor een zeer goede ondersteuning. Je leert veel sneller en pakt je belemmeringen gericht aan.
  • Een werkplek waar men de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen wordt hoog gewaardeerd.
  • Werknemers waarderen het vaak zeer dat een werkgever in ze investeert door ontwikkeltrajecten aan te bieden. Vaak zelfs meer dan loonsverhoging.
  • Last, but not least: aandacht voor het verwerken en een plaats geven van nare gebeurtenissen in het privéleven, zorgt voor gezondere medewerkers met minder uitval en verzuim.

Heb je verdere hulp nodig bij het opzetten van een persoonlijk ontwikkelplan voor je werkgever? Neem direct contact met me op. Ik help je graag.