Aandacht - Inzicht - Verdieping - Ontwikkeling

Wat is vermoeidheid en hoe kun je je energieker voelen?

Ik ben zo moe…

Je vakantie is bedoeld om eens lekker te ontspannen zodat je daarna weer uitgerust naar je werk kan gaan. Maar wat als je na een paar dagen alweer geen energie hebt en je jezelf naar het werk toe moet slepen? Dat er maar één zin bij je opkomt bij het opstaan: “Ik ben zo moe…”. In dit artikel ga ik in op verschillende soorten vermoeidheid en wat je eraan kunt doen.

Kunnen emotionele problemen voor vermoeidheid zorgen?

Fysieke moeheid kan ook veroorzaakt worden doordat je emotioneel door een dal gaat. Stress op je werk of in je privéleven, relatieproblemen of levensfaseproblematiek; het zijn triggers die je incasseringsvermogen kunnen aantasten. Ga je hier niet goed mee om dan kan je richting burn-out afglijden. Doe in dit geval ontspanningsoefeningen en leer negatieve emoties los te laten.

Kan gebrek aan ontwikkeling tot vermoeidheid leiden?

Zinloosheid en verveling, het gevoel dat je je niet meer kunt ontwikkelen op je werk of in je thuissituatie; deze gevoelens kunnen je letterlijk doodmoe maken. Een burn-out ligt dan op de loer. Ook in dit geval moet je juist actief worden en jezelf concrete doelen stellen.

Hoe los je een energieprobleem op?

“Doe het maar eens wat rustiger aan”, is vaak het advies als je klaagt over chronische vermoeidheid en er geen lichamelijke oorzaken zijn gevonden. Maar rustiger aandoen bij vermoeidheid is gek genoeg vaak geen oplossing. Je vermoeidheid kan veroorzaakt worden door een energieprobleem waardoor je vitaliteit verliest. Je lichaam is niet meer in balans. Dan is het zaak juist méér in beweging te komen. Maak ’s avonds een wandeling, pak je hobby’s op en probeer eens een ander voedingspatroon.

Zoek hulp

Voel jij je ook al langere tijd vermoeid? Probeer er eens achter te komen of jouw moeheid door vitaliteitsgebrek komt, door emotionele problemen of gevoelens van zinloosheid. Dat is niet eenvoudig en het zal ook niet altijd zonder hulp lukken. Het is goed om eens af te spreken met een coach. Ik kan je helpen te denken in mogelijkheden. Je zult je weer energieker gaan voelen en je leert jouw valkuilen te herkennen en ermee omgaan. Maak een afspraak, bel me op 06-40178605.