Aandacht - Inzicht - Verdieping - Ontwikkeling

Stel je voor! Een artikel over motiverend inbeelden

Het ideale beeld van jezelf

Stel: je wordt op een ochtend wakker en je voelt je zoals je je graag voelt: Helder, energiek, ontspannen en moedig. Je staat op en doet de dingen waar je plezier aan beleeft: Jezelf verzorgen, zinvolle activiteiten en relaties onderhouden die bij jou passen, jezelf ontwikkelen en mensen ontmoeten die je moeite waard vindt.  Als je daar even over door fantaseert, nadenkt en zo naar je leven zou kijken, voel je je direct een stuk beter. 

 

Het reële beeld van jezelf

Maar dan de realiteit. Die is bij tijden heel anders, moeilijker, minder overzichtelijk, tegenslagen. Met als gevolg voor veel mensen: verlies van motivatie, vermoeidheid, doormodderen en zelfs uitzichtloosheid.

Coachen verkleint de kloof tussen idealisme en realisme

In het coachen neem ik vaak het voorstellingsvermogen van de cliënt als leidraad.  Zo krijgen we duidelijk wat motiverend werkt, wat zinvol is en energie geeft.
Zelfkennis en bewustwording van eigen drijfveren en normen en waarden zijn belangrijke voorwaarden om authentieke keuzen te maken over persoonlijke zaken als werk, opleiding, relaties. Het is de basis om acties te ondernemen die je wat opleveren, waar je plezier aan beleeft als een volwaardig gelukkig en energiek mens.

Wil je eens van gedachten wisselen over jouw kloof? Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Ik help je graag.