Aandacht - Inzicht - Verdieping - Ontwikkeling

Weer met plezier naar je werk: 3 tips

Weer met plezier naar je werk

 “Mijn werk is een sleur en het lijkt wel of ik niet meer kan doorgroeien. Eigenlijk kijk ik de laatste tijd steeds vaker op de klok om te zien of ik al naar huis mag.”
Heb jij dat gevoel ook weleens?

Als coach krijg ik het regelmatig te horen. Het is echt heel naar als je geen voldoening en energie meer uit je werk haalt. Je komt in een soort neerwaartse spiraal terecht waar nog maar moeilijk uit te komen is. Die tegenzin voor je werk wordt natuurlijk merkbaar op de werkvloer waardoor je nog minder kans hebt om plezier te ervaren. Voor je het weet sla je in je privéleven ook aan het piekeren.

Het is heel belangrijk om voldoening uit je werk te halen. Maar hoe? Ik geef je drie tips.

 

1. Balans geeft energie

Zoek de balans tussen taken die moeten en taken die je leuk vindt. Natuurlijk heeft iedere job elementen die niet leuk zijn. Daar kun je niet omheen. Zorg ervoor dat je de vervelende klussen afwisselt met onderdelen waar je wel je ei in kwijt kunt. Daar krijg je energie van. Aan het eind van de dag ga je dan met een plezierig en voldaan gevoel naar huis.

2. Versterk de groepsband

Je collega’s vormen een belangrijk onderdeel van je werk. Op een werkdag zie je hen misschien langer dan je familie of vrienden. Zorg ervoor dat je je veilig voelt in hun omgeving. Los kleine ergernissen op. Vraag feedback op je functioneren en geef eens een complimentje. Wedden dat je er eentje terugkrijgt?

3. Ontwikkel je talenten

Doorgroeien betekent investeren. Zorg dat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen op jouw werkgebied. Breng in kaart waar jij goed in bent. Vraag of je een cursus kunt volgen die past bij jouw persoonlijkheid.

Coaching helpt

Werk bestaat niet alleen maar uit inhoud. De omstandigheden waaronder je werkt en je collega’s vormen een belangrijke bijdrage aan jouw werkvoldoening. Met bovenstaande tips kun je veel oplossen.

Soms kom je er niet alleen uit. Vraag dan de hulp van een coach. Ik help jou je persoonlijke vaardigheden helder te krijgen en te verdiepen. We zorgen dat jouw motivatie om te werken weer zal versterken. We gaan aan de slag met concrete vragen en bedenken oplossingen die je direct toe kan passen. Wil je meer weten? Bel me op 06-40178605 of maak direct online een afspraak.